specerijen

Specerijen

» Kaneel

Kaneel

Kaneel wordt verrijkt van de barst van de kaneelboom. Kaneel wordt voornamelijk gebruikt in zoete gerechten zoals marmelades, kruidkoek, zoete rijst, griesmeel, toetjes en compotes, maar kan ook in hartige gerechten gebruikt worden.

Tip!

Warme bananen met kaneel-cocossaus

nagerecht voor 4 personen

Ingrediënten

4 grote bananen
1 eetlepel bloem
2 eetlepels kristalsuiker
1/2 theelepel kaneelpoeder
3 1/4 dl. santen

Voorbereiding

Snijd de uiteinden aan beide kanten van de bananen af. Leg de bananen vervolgens in een stoommandje en zet het mandje boven een pan met kokend water.
Laat de bananen op deze manier 5 minuten stomen. Haal de bananen eruit en pel ze met een mes.

Bereiding

Roer voor de saus de bloem, suiker en kaneel in een pan goed door elkaar. Doe vervolgens de santen erbij en laat het mengsel op matig vuur, onder
voortdurend roeren, indikken. Laat het 2 minuten zachtjes koken.
Leg de bananen op een schaal en schenk er de cocossaus over.

Wist je dat? (Kaneel)

De naam kaneel is afkomstig uit het Latijn, "canella", wat ook wel  "rolletje" betekent. In de Bijbel werd kaneel al genoemd. Kaneel was een goed geschenk om aan Koningen cadeau te doen.

Wist je dat? (Kaneel)