specerijen

Pickles, curry's en pasta's

Pickles, curry's en pasta's

Iedereen zal het wel kennen: de geurende curry staat te pruttelen in de keuken, waardoor de heerlijke kruidige geur zich door het hele huis verspreid. Haal het vakantiegevoel hier naartoe!

Mint sauce

Traditionele Indiase saus. Wordt geserveerd naast snacks, papadums en samosa.

Diverse curry pasta’s

Er zijn diverse smaken curry pasta’s verkrijgbaar, zoals tandoori en biryani masala. Deze pasta’s kunnen bij zowel vlees-, kip- als visgerechten. De mate van pittigheid verschilt per smaak net als de bereidingswijze.

Diverse pickles

Pickles zijn verschillende soorten exotische groenten of fruit in zout, olie, azijn en kruiden. Pickles worden gegeten bij traditionele Indiase gerechten. Het kan ook heerlijk zijn bij salades, sandwiches, kaas, pizza, gegrild vlees of koud vlees en vis.

Mango chutney

Mango chutney is mango gekookt in suiker en kruiden. De chutney kan bij Indiase gerechten gegeten worden, maar ook bij gekruid warm- of koud vlees, vis, salades, sandwiches, kaas en voor bij de barbecue.

Tip!

Penne met kip en mango chutney

Hoofdgerecht voor 2  personen
 

Ingrediënten


150 gram kipfilet, in stukjes gesneden
1 eetlepel mango chutney
1 eetlepel milde curry (Mida)
1 flesje kookroom
1 prei, in stukjes gesneden
1 ui, in stukjes gesneden
250 gram penne
handje cashewnoten


Bereiding


Kook de penne op de gebruikelijke manier. Bak de kip gaar en voeg vervolgens de ui en de prei toe. Laat dit geheel even bakken. Doe daarna de kookroom, de mango chutney en de milde curry erbij. Laat dit alles even warm worden. Voeg op het laatste de ongebakken cashewnoten toe
Ook lekker: eet er los plakjes banaan bij voor een andere smaak tussendoor.