specerijen

Conserveren en diversen

Conserveren en diversen

Diverse boemboe mixen

Kruidenbasis die gebruikt kan worden voor verschillende gerechten. Deze boemboe’s verschillen in pittigheid en hebben verschillende mogelijkheden; sommige boemboe’s zijn uitstekend geschikt voor eiergerechten, sommigen voor kip-, vlees-, vis- of groentegerechten.

Papadums

Een dun, knapperige ‘cracker’, welke na het frituren naast Indiase gerechten gegeten wordt. Wij verkopen verschillende smaken papadums.

Tip!

Indiase kipkerrie met papadums

hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten

325 gram basmatirijst
1 ui, fijn gesneden
1 courgette, in blokjes gesneden
400 gram kipfilet, in blokjes gesneden
180 gram doperwten
2 eetlepels zonnebloemolie
715 gram wokgroenten naar keuze
8 gebakken papadums
zout en peper naar smaak

Bereiding

Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing. Laat de doperwtjes in een zeef uitlekken. Verhit olie in een hapjespan en fruit hierin de ui ongeveer 2 minuten. Schep de kip door de ui en bak alles in ongeveer 5 minuten goudbruin en gaar. Voeg de courgette toe en bak deze ongeveer 4 minuten mee. Voeg de wokgroenten en doperwtjes toe en verwarm de saus. Af en toe goed omscheppen. Breng de saus op smaak met zout en peper. Verdeel de rijst en de kipkerrie over 4 borden en serveer de papadums er apart bij.

 

Jelly crystals

Heerlijk om te gebruiken als dessert om drilpudding van te maken of in een trifle.

Kleurstoffen

Vloeibare substantie om voedingsmiddelen te kleuren. Deze vloeistof is geur- en smakeloos.

Essence’s

Een smaakstof die gebruikt kan worden in verschillende voedingsmiddelen om een smaak naar keuze toe te voegen.

Olijven

Zowel te verkrijgen in zwart en groen, met en zonder pit of een gevulde variant. Olijven worden zowel los gegeten als door gerechten.