specerijen

Recept

Casaba soepoe


Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten

1 kgkip, gesneden

1 ui, in stukjes gesneden

1 pak cassave, in kleine stukjes gesneden

zoutvlees, uitgekookt en fijn gesneden

warme vis, gesneden

napie (eventueel, is een soort zoete aardappel), in blokjes gesneden

groene banaan, in plakjes gesneden

1 madam Janet peper

1 blik cocosmelk

6 piment korrels

ajinomoto,
1 bouillonblokje naar smaak

selderij, fijn gesneden

Bereiding

Doe de cassave, de banaan, het zoutvlees, de kip, de warme vis,  de uien en eventueel de napie samen met de piment in kokend water om het te laten wellen. De ‘soep’ 50 minuten laten trekken. Vervolgens de cocosmelk, het bouillonblokje en de madam Janet peper bijvoegen. Op het einde de selderij en de ajinomoto toevoegen, waarna het geheel vervolgens nog even samen kan ‘borrelen’.

Kan met witte rijst geserveerd worden.