specerijen

Recept

»

Groenteschotel met cocosdressing


Bijgerecht voor 4 personen

Heerlijk Indonesisch bijgerecht

Ingrediënten

150 gramworteltjes, in plakjes gesneden

150 gramsperziebonen, in stukjes gesneden

200 gramwitte kool, in stukjes gesneden

100 gramtaugé

50 gramwaterkers

1 sjalotje, fijn gesneden

1 teentje knoflook, fijn gehakt

1 theelepel trassi (gedroogde garnalenpasta), fijn gekruimeld

2 eetlepel olie

1 theelepel chilipoeder

1 theelepel bruine basterdsuiker

1 eetlepel citroensap

100 gramcocos, geraspt

zout

 

Bereiding

Laat de bonen, kool en taugé 5 minuten koken. Bak het sjalotje, de knoflook en de trassi zachtjes 2 minuten in een wokpan. Voeg de  chilliepoeder, suiker, citroensap en cocos toe en laat dit zachtjes 1 minuut bakken. Schenk 1 dl water erbij. Schep vervolgens de groenten erbij en verwarm dit mee. Voeg op het laatste de taugé en de waterkers toe, dan blijven ze lekker knapperig. Breng vervolgens op smaak met zout.

 

Je kunt dit warm of lauwwarm opdienen.